Izvor:
Agencije
11.11.2023
13:29
Komentari:
0Slave su uveliko tu i predstoje nam veliki praznici, a ti dani su nezamislivi bez omiljene ruske salate na trpezi.
Рецепт за руску салату је 1860. године осмислио професионални кувар Луцијен Оливије. Руска или Оливије салата је једна од најпознатијих у цијелом свијету, а рецепт је свима познат. Постоји мрсна и посна верзија руске салате и не зна се која је укуснија, а данас многи покушавају да јој побољшају укус додајући неке састојке за које се често испостави да су сувишни.
Тајна савршено укусне руске салате крије се у правилно исјецканом поврћу, као и додатку јогурта.
Можда дјелује чудно, али ако желите да руска салата буде укуснија, потребно је да поврће исијечете тако да буде исте величине или бар приближне. Зрно грашка је права величина.
Руска салата умије да буде тешка за стомак, а за то су углавном крива жумањца и мајонез. Савјетујемо вам да користите само бјеланца и салата ће одмах бити лакша за стомак, али и за нијансу укуснија.
Као што смо малоприје поменули мајонез руску салату чини тешком, па предлажемо да га замијените грчким јогуртом.
Najnovije
Najčitanije
14
14
14
10
14
07
14
01
13
47
Trenutno na programu