Trik profesionalnih kuvara: Kada dinstate crni luk obavezno mu dodajte ovaj sastojak

Izvor:

Žena Blic

31.03.2025

15:52

Komentari:

0
Трик професионалних кувара: Када динстате црни лук обавезно му додајте овај састојак

Nema ukusnog i dobrog jela bez dodavanja crnog luka prilikom pripreme. Dinstanje luka je jednostavan proces koji domaćice ponavljaju skoro svakog dana. Ali, vrhunski kuvari uvijek se služe jednim trikom zbog kog im svako jelo koje sadrži izdinstan crni luk bude savršenog ukusa.

Да би вам гулаш, сарма, боранија, грашак и сва друга јела била укуснија, приликом динстања црног лука додајте равну кашичицу обичног кристал-шећера. Он помаже да јело буде љепше и укусније. Професионални кувари углавном користе карамелизовани црни лук за припрему многих популарних јела. Али, кад немају довољно времена да натенане карамелизују лук, они користе провјерени трик и додају му шећер приликом динстања.

Шећер је, наиме, универзални појачивач укуса и даје јелу невјероватну сласт. Ипак, не претјерујте; на пола килограма исјецканог црног лука за динстање биће довољна равна кафена кашичица шећера.

Да бисте издинстали црни лук тако да постане стакласт и да има дивну арому, у тигањ или шерпу сипајте уље, додајте коцкицу од 30 грама путера, па спустите исјецкан црни лук и мало шећера. Укључите ринглу на температуру средње јачине и током динстања повремено промијешајте лук варјачом. Шећер је тајни састојак који ће помоћи да свако јело које спремате са динстаним луком буде савршено.

Podijeli:

Large banner