U palačinke dodajte ovaj sastojak i biće mekše nego ikad

Izvor:

Krstarica

28.10.2024

12:24

Komentari:

0
У палачинке додајте овај састојак и биће мекше него икад

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mlijeko.

Како би баш сваки пут испале савршене, у смјесу би требало додати мало соде бикарбоне.

Састојци:

- 1 јаје

- 200 мл млијека

- 250 мл воде

- 200 гр брашна

прстохват соли

- 1/4 кашичице соде бикарбоне

- 2 кашике уља

- Уље за премазивање тигања.

Припрема:

Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смјесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измијешајте.

Тигањ за палачинке загријте на максималној температури, а онда је смањите мало (7 од 9 подеока). Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.

Podijeli:

Large banner