03.07.2024
21:05
Kada kupujete paradajz i krastavce, posebno je važno biti siguran da su bezbjedni za konzumaciju i da nisu kontaminirani pesticidima. Postoji jednostavan trik koji možete isprobati kod kuće kako biste provjerili da li su ovi proizvodi bili izloženi pesticidima.
Оперите парадајз или краставац. Прије него што почнете са тестирањем, оперите воће под млазом воде како бисте уклонили прљавштину и површинске остатке. Припремите мјешавину соде бикарбоне и воде и у малу чинију ставите једну кашичицу соде бикарбоне, а затим додајте довољно воде да направите пасту. Добро промијешајте како би се сода бикарбона потпуно растопила.
Нанесите пасту на парадајз или краставац. Користите прст или четкицу да нанесете пасту на цијелу површину воћа или поврћа. Пазите да равномијерно покријете сваки дио и сачекајте неколико минута. Оставите пасту да дјелује на површини парадајза или краставца око 5 до 10 минута.
Током овог времена, сода бикарбона ће реаговати ако постоје пестициди на површини. Исперите под водом. Након што је прошло неколико минута, исперите парадајз или краставац под млазом воде како бисте уклонили пасту и све остатке. Посматрајте резултате. Ако су парадајз или краставац били прскани пестицидима, могу се појавити промјене у боји или текстури на мјесту гдје сте наносили пасту. Чист и непрскан производ неће показати никакве знакове реакције.
(Нај жена)
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu
0:30
Centar dana (R)
infotejnment
2:00
Narod priča (R)
reportažna emisija
2:30
Autošop magazin (R)
sportski program
3:00
U miks zoni (R)
sportski program