Svima nam se ponekad prilikom kuvanja ili pečenja dogodi da nam zagori hrana.
Međutim, postoje načini kako da je spasite.
Promijenite posudu za kuvanje
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je da promijenite lonac i izbjegnete struganje i miješanje zagorjele hrane.
Isijecite zagorjeli dio
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj dio. Na taj način možete da izbjegnete kvarenje ostatka jela.
Koristite krompir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorjele hrane, krompir je namirnica koja može da spasi, jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete da ostružete i isječete krompire i dodate ih u posudu.
Zatim da nastavite da kuvate/pečete jelo na laganoj vatri. Nakon toga samo izvadite krompir, ili ako vam se uklapa u recept, možete ga i ostaviti.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i izjednačite ukus.
Možete da birate između soka od limuna, sirćeta, bijelog ili crnog vina, paradajza, u zavisnosti od jela, savjetuje "Super žena".