Donosimo vam ideju šta da napravite za sutrašnji ručak. Ekipa „Kuhinjice“ danas je u svojoj kuhinji pekla tjesteninu sa piletinom. Zašto ne biste i vi isto u vašoj kuhinji?
Postupak pripreme možete pogledati u video prilogu.
Potrebno vam je:
• 600 gr bijelog mesa
• Ulje
• 150 gr crnog luka
• 150 gr pršuta
• 100 gr sušenog paradajza
• 300 ml bujona
• 300 ml neutralne pavlake
• 80 gr rendanog parmezana
• 440 gr kuvane tjestenine
• Bosiljak
• 200 gr mocarele
Postupak pripreme:
Bijelo meso isijecite na komade, te stavite u šerpu u koju ste prethodno usuli ulje. Sitno isjeckajte crni luk, pa stavite u ulje u kojem se kuvalo meso. Pršut isijecite na sitnije komade i dodajte u šerpu sa lukom. Potom dodajte sušeni paradajz i bujom, a onda i neutralnu pavlaku. Kuvajte sve zajeedno sa povremenim miješanjem. Dodajte prethodno kuvanu piletinu a potom i parmezan.
Potom u istu šerpu stavite kuvanu tjesteninu i dobro promiješajte.
Nakon kuvanja stavite sve u vatrostalnu činiju i stavite bosiljak i mocarelu na tjesteninu i piletinu. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Kada se ispeče tjesteninu servirajte u tanjir i dekorišite bosiljkom.