Izvor:
Krstarica
27.11.2024
09:07
U našem narodu kiseli kupus koristi se i kao hrana i lijek.
Предност киселог купуса се налази у високом проценту витамина Ц. То није све. Кисели купус је популаран против мамурлука, добар је за здравље тијела. Само 100 грама киселог купуса садржи 20 милиграма витамина Ц.
То јача имуну одбрану и спречава рано старење ћелија и ткива. Кисели купус такође садржи витамине А, К и сложене витамине групе Б. Ове супстанце спречавају бројне гастоинтестиналне патологије (на примјер чир на желуцу и дванаестопалачном цријеву).
Кисели купус снижава холестерол у крви и спречава појаву малигних ћелија. Одличан је као дијететски производ јер садржи тартронску киселину која спречава стварање масних наслага.
Потребно је:
2 главице купуса
6 већих мркви
со (40 гр на килограм поврћа)
вода
Купус изрендајте, а затим и мркву. Измијешајте поврће па стављајте у пластично буре. Ред поврћа, па ред соли.
Затим налијте купус са водом, толико да огрезне. Притисните поврће поклопцем па каменом како би се лијепо слегло.
Затим оставите да укисне. Након пар дана провјерите, ако се појави пјена на купусу, покупите је.
Кад се купус и мрква укиселе, служите салату. Нема здравијег оброка од овог, преноси Крстарица.
Najnovije
Najčitanije
15
05
14
55
14
42
14
37
14
37
Trenutno na programu
13:55
Vremenska prognoza
vremenska prognoza
14:00
Keto kuhinjica
lajfstajl
14:15
Alo Alo S06 EP 04 (R, 12+)
serijski program
14:45
Divlje pčele EP86 (R)
serijski program
15:30
Krvavo cvijeće S02 EP 175 (12+)
serijski program
16:20
Vježbajte sa Lidijom
lajfstajl
16:30
Ko te šiša S01EP01 ( R)
serijski program