Izvor:
Krstarica
27.11.2024
09:07
U našem narodu kiseli kupus koristi se i kao hrana i lijek.
Предност киселог купуса се налази у високом проценту витамина Ц. То није све. Кисели купус је популаран против мамурлука, добар је за здравље тијела. Само 100 грама киселог купуса садржи 20 милиграма витамина Ц.
То јача имуну одбрану и спречава рано старење ћелија и ткива. Кисели купус такође садржи витамине А, К и сложене витамине групе Б. Ове супстанце спречавају бројне гастоинтестиналне патологије (на примјер чир на желуцу и дванаестопалачном цријеву).
Кисели купус снижава холестерол у крви и спречава појаву малигних ћелија. Одличан је као дијететски производ јер садржи тартронску киселину која спречава стварање масних наслага.
Потребно је:
2 главице купуса
6 већих мркви
со (40 гр на килограм поврћа)
вода
Купус изрендајте, а затим и мркву. Измијешајте поврће па стављајте у пластично буре. Ред поврћа, па ред соли.
Затим налијте купус са водом, толико да огрезне. Притисните поврће поклопцем па каменом како би се лијепо слегло.
Затим оставите да укисне. Након пар дана провјерите, ако се појави пјена на купусу, покупите је.
Кад се купус и мрква укиселе, служите салату. Нема здравијег оброка од овог, преноси Крстарица.
Najnovije
Najčitanije
12
29
12
24
12
07
11
59
11
41
Trenutno na programu
11:35
Teletrgovina
teletrgovina
11:55
Vremenska prognoza
vremenska prognoza
12:00
Pogledaj u sutra EP 193 (R, 12+)
serijski program
12:30
Pogledaj u sutra EP 194 (R, 12+)
serijski program
12:55
Aviondžije S01 EP04 ( R)
serijski program
13:25
Aviondžije S01 EP05 ( R)
serijski program
13:20
Tajne muzeja (R)
emisija iz kulture