Izvor:
Magazin novosti
10.05.2024
14:34
Iako je bila poznata po svom izgledu i glumačkim vještinama, možda niste znali da je Merilin Monro uživala u kuvanju. Međutim, zbog brojnih obaveza nije imala vremena za pripremu složenih recepata, pa je preživljavala na brzim i lakim obrocima sa visokim sadržajem proteina, koji su joj davali neophodnu energiju.
Тако је Мерилин Монро, свако јутро за доручак, конзумирала топло млијеко са сировим јајима. У чланку о њеним навикама у исхрани и режиму вјежбања, објављеном у часопису "Pageant" 1952. године, најславнија плавуша Холивуда открила је да свако јутро прије туширања загријева млијеко на рингли коју је држала у својој соби.
- Када је млијеко вруће, разбијем два сирова јајета, умутим их виљушком у млеко и пијем док се облачим - рекла је Мерилин.
Такође би додала мултивитаминску таблету свом доручку.
- Сумњам да би било који љекар могао да препоручи хранљивији доручак за запослену дјевојку попут мене - нагласила је она.
Монро никада није споменула шта је ручала, па се претпоставља да је то био оброк који је прескочила. Али за вечеру би се почастила месом, од којих је највише вољела одреске, јагњеће котлете и џигерицу са локалне пијаце.
- Печем месо у електричној рерни и једем га са неколико сирових шаргарепа - објаснила је она.
Да ли су сирова јаја безбједна за јело?
Многи се брину да ће се, ако једу сирова јаја, заразити бактеријом салмонеле, али мјешавину сирових јаја и протеинских шејкова већ годинама конзумирају бодибилдери. Зашто? Вјерују да на тај начин јачају мишиће. Несумњиво постоји ризик од изложености салмонели, међутим, према подацима прикупљеним '90. година, само једно од 20.000 јаја садржи тај ризик, пише "Slate".
Najnovije
Najčitanije
23
42
22
59
22
59
22
56
22
54
Trenutno na programu