Srpska proja se našla na listi 50 najboljih hljebova na svijetu prema američkom Si-en-en-u (CNN).
Američki portal je proju opisao kao savršen dodatak obroku.
“Tople kocke srpske proje, odnosno kukuruznog hljeba, omiljeni su pratilac raskošnim mjesnim čorbama u toj zemlji. To je jelo koje se često sprema svježe za porodične gozbe i služi toplo pravo iz rerne uz slane dodatke, poput kajmaka i čvaraka”, piše portal.
Si-en-en je sastavio listu najboljih među najboljima:
- Bolani, Avganistan
- Lavaš, Jermenija
- Damper, Australija
- Luči, Bangladeš
- Pau di keižu, Brazil
- Montrealski đevreci, Kanada
- Maraketa, Čile
- Šaobin, Kina
-Pan kubano, Kuba
- Liba, Еgipat
- Pupusas, Еl Salvador
- Indžera, Еtiopija
- Baget, Francuska
- Kačapuri, Gruzija
- Proja, Srbija
- Pumpernikel, Njemačka
- Paibao, Hongkong
- Rugbred, Island
- Parata, Indija
- Roti gambang, Indonezija
- Sangak, Iran
- Hljeb sa sodom, Irska
- Hala, Izrael
- Ćabata, Italija
- Bami, Jamajka
- Kare pan, Japan
- Tabun, Jordan
- Roti kanai, Malezija
- Malteški hleb (Il-Ħobż tal-Malti), Malta
- Tortilje, Meksiko
- Kobz kesra, Maroko
- Prženi hljeb, narod Navaho
- "Tigrov hleb", Holandija
- Paraoa revena, Novi Zeland
- Lefse, Norveška
- Podplomik, Poljska
- Broa, Portugal
- Korovaj, Rusija
- Pane karazau, Sardinija
- Gjeran pang (hljeb od jaja), Južna Koreja
- Apam, Šri Lanka
- Kisra, Sudan i Južni Sudan
- Limpa hljeb, Švedska
- Đevrek, Turska
- Krampet, Velika Britanija
- Biskviti, Velika Britanija
- Non, Uzbekistan
- Arepa, Venecuela
- Malavah, Jemen