Izvor:
Krstarica
03.02.2025
13:35
Komentari:
0Uključivanje kiselog mlijeka u vašu ishranu omogućava vam da dopunite svoj jelovnik proizvodima koji sadrže magnezijum, kalijum i kalcijum, kao i vitamine B, vitamin A, vitamin D i vitamin K.
Кисело млијеко није висококалорични производ – 100 g садржи у просјеку 50 kcal. Поред тога, производ има низак гликемијски индекс.
Кисело млијеко је производ који има благотворно дејство на цријева. Ово је углавном због чињенице да је кисело млијеко природни пробиотик. Пробиотичке бактерије млијечне киселине које се налазе у њему важне су за цријевну микрофлору, која подржава цријева, процесе варења и регенерацију гастроинтестиналног епитела. Пијење киселог млијека такође помаже у јачању вашег имунолошког система.
Стручњаци кажу да кисело млијеко ради као усисивач у цријевима. Испијање киселог млијека побољшава лучење пробавних сокова и смањује ризик од затвора. Такође може да побољша процес сагоријевања масти и буде корисно за људе на дијети за мршављење.
Нема посебних контраиндикација за пијење киселог млијека, али се не препоручује давање дјеци млађој од 10 мјесеци. Могу да га узимају и особе с интолеранцијом на лактозу, јер ферментирани млијечни производи не садрже овај шећер. Међутим, важно је да знате да је препоручљиво да га конзумирате умјерено, јер прекомјерно може да доведе до сметњи у варењу, посебно ако нисте навикли да пијете кисело млијеко, преноси Крстарица.
Najnovije
Najčitanije
23
01
22
54
22
46
22
25
22
20
Trenutno na programu