Izvor:
Agencije
27.11.2024
19:05
Komentari:
0U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejpfrut i sirće. Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, podstiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osjetljivost na insulin, objavio je tim naučnika iz Jerusalima i SAD.
У истраживању објављеном 2010. године у часопису Плос Оне откривено је да нарингенин подстицањем јетре на разградњу масних киселина заправо ствара услове у организму сличним посту. Наиме, чини се да тај антиоксиданс имитира дјеловање лијекова који се користе у сврху снижавања масноћа и шећера у крви нудећи предности оба лијека.
Резултати ове студије указују да грејп оправдано носи титулу чистача јетре захваљујући нарингенину, ‘кривцу’ за горки укус за који су и ранија истраживања потврдила да има способност да снизи холестерол и олакша симптоме дијабетеса.
- 2 кашике јабуковог сирћета,
- 1 црвени грејп
- 1 наранџа
- 1/4 кашичице цимета
Поморанџу и грејп исциједити и додати цимет и сирће. Напитак добро промућкати (најбоље у шејкеру или тегли с поклопцем) како би се сви састојци добро промијешали.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu