27.06.2025
14:06
Komentari:
0Kiseli kupus bogat je vitaminom C, koji je važan antioksidans, a takođe sadrži i mnogo kalcijuma, kalijuma, gvožđa i vitamina B kompleksa. Fermentacijom kupusa stvara se i vitamin B12, koji se nalazi isključivo u namirnicama životinjskog porijekla, zato se kiseli kupus posebno preporučuje veganima i vegetarijancima.
Кисели купус је природан извор пробиотских бактерија које поправљају наш имунолошки систем.
Због тако доброг баланса микроорганизмима, ова намирница се увијек препоручује у случају неких болести проузрокованих дисбалансом цријевне флоре, посебно након терапије антибиотицима, преноси Гранд.
Препоручује се и за снижавање лошег холестерола у крви, за убрзавање метаболизма, али и за побољшање расположења.
Кисели купус је сиромашан калоријама, садржи тек 25 калорија на 100 грама, због чега је идеална намирница за дијету.
Такође је добар и за слабокрвне особе јер је богат минералним солима, витаминима и хлорофилом.
Особама које пате од високог крвног притиска савјетује се да не уносе више од једне порције на дан јер је ферментисани купус пун натријума, пише Задовољна.рс.
Najnovije
Najčitanije
08
27
08
24
08
22
08
13
08
11
Trenutno na programu