Saša Kovačević godinama nosi epitet jednog od najzgodnijih pjevača na javnoj sceni, a za njegov apolonski izgled najviše su zaslužni redovni treninzi i pravilna ishrana.
Iako su ga članovi porodice često kritikovali da je prešao granicu i izbacio gotovo sve namirnice, on ne posustaje. Najčešće jede ribu, piletinu i govedinu. Pije vodu, limunadu i bijelo vino kada je na nastupima.
Od ugljenih hidrata konzumira pirinač i krompir. Na Sašinom meniju je raznovrsno povrće i odabrano voće.
Saša trenira pet do šest puta nedjeljno u zavisnosti od poslovnih obaveza i putovanja.
Kako je jednom prilikom ispričao, ima dana kada su mu „oči gladne”, pa bi pojeo nešto slatko, ali se u tim trenucima kontroliše i ne odstupa od pravila koje je sebi nametnuo.
Dnevni jelovnik Saše Kovačevića
- Doručak: osam do 10 jaja (jedno do dva žumanca, ostalo samo bjelanca) ili tunjevina, dva do tri parčeta tostiranog „Tonus” hljeba i salata
- Ručak: piletina, ćuretina ili biftek, bareni pirinč i salata
- Večera: Riba