Dragan Purišić

ATV na ulicama Banjaluke: ''Mali periodi kada nema gužve u saobraćaju''

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 10:22

Ovih dana mnogi u Banjaluci se žale na gužve koje ih itekako koštaju prije svega - vremena. Nekada je zastoj u saobraćaju bio samo ujutru kada ljudi odlaze na posao i popodne kada se vraćaju. Međutim, danas, skoro pa da je i nemoguće pogoditi period u danu kada se može normalno voziti po gradu.

O tome za ATV svjedoči i Dragan Purišić, predsjednik udruženja "Banjalučki taksi", s kojim se naša ekipa provozala ulicama grada. On kaže da su mali vremenski periodi kada nema gužve u saobraćaju.

„Ujutro se idu na posao, popodne se vraća, između su stalno neke obaveze. Popodne mnogi voze djecu na rekreaciju i ostale aktivnosti, tako da je do 21 čas veliki promet u saobraćaju“, rekao je Purišić.

Kaže da je prethodnih godina gužva na saobraćajnicama bila samo ujutro tokom odlaska građana na posao i popodne, pri povratku sa radnih mjesta. Međutim, danas je situacija drugačija. Neke ulice su po cijeli dan „zakrčene“ vozilima, a Purišić kao jedno od rješenja vidi izgradnju još jednog mosta, čime bi lijeva i desna strana rijeke Vrbas bili u dobroj komunikaciji.

„Prvo treba uraditi kvalitetnu i dobru studiju pa onda dalje razmišljati. Struka će reći više nego mi 'obični' građani, i to za kompletan grad“, izjavio je Purišić za ATV. 

Opširnije pogledajte u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 12:30 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 12:55 Еnergo klub (R)

    Еnergo klub (R)

  • 13:25 Manastiri (R)

    'Manastiri (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.