Tajac u Gradskoj upravi

Bračni parovi sa liste nemaju informacije o dodjeli besplatnih placeva

  • Izvor: ATV
  • 21.10.2024. 19:26

Iako su najavljivali podjelu najmanje deset placeva nedjeljno, nepune tri sedmice tajac u banjalučkoj Gradskoj upravi. Bračni parovi sa rang liste za dodjelu koje smo kontaktirali tvrde da nemaju nikakvih informacija o tome kada i da li će uopšte dobiti obećane placeve. Kažu da postaju i više nego skeptični.

Oni nisu htjeli pred kamere, ali u telefonskim razgovorima za ATV kažu da su kontakt sa predstavnicima Gradske uprave poslednji put imali neposredno prije lokalnih izbora, do danas kažu ništa, a nemaju ni zvaničnu informaciju gdje tačno i koje bi parcele trebalo da dobiju. Dodaju da sve više i više sumnjaju da će se to ikada i realizovati. 

Prošli izbori, stali projekti, ostala samo obećanja, kaže predsjednik gradskog parlamenta. U pitanju je, kaže, izgleda bio samo politički marketing. Od samog starta gradonačelnik Banjaluke radi na svoju ruku i izlazi van svih zakonskih okvira, zato ni ne čudi što priča o placevima nema svoj epilog. 

"Meni je žao svih tih ljudi koji su prevareni, kojima to obećavano samo kako bi dobili glas, danas zaista vidimo da od toga nema ništa, bojim se da i onih nekoliko placeva koji će podijeliti možda u narednom periodu da je to samo priča koja bi trebala da nastavi neki kontinuitet laži ove gradske administracije", kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Kada i da li će se uopšte nastaviti sa podjelama placeva gradonačelnika Banjaluke nismo imali priliku da pitamo jer od kako je prošla kampanja na terenu ga slabo ima. Nijemi na naše upite ostali su danas i njegovi bliski saradnici iako su nam obećali izjavu pisanim putem.

Pratite nas i putem Vibera