Banjaluka

Čime se služe Stanivukovićevi portali - samo on nije kriv za gužvu?

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 12:51

Na Fejsbuk stranici jednog portala koji podržava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića objavljen je video u kojem kritikuju saobraćajne gužve, odnosno činjenicu da vozači ne kreću iako je na semaforu zeleno svjetlo, insinuirajući da se radi o namjernom stvaranju iste iako je Grad Banjaluka organizovao biciklijadu a policija bila zadužena za regulisanje saobraćaja na toj raskrsnici.

U pomenutoj objavi snimak prikazuje stanje na jednoj raskrsnici u Banjaluci koja je u vrijeme koje se vidi na instrument tabli automobila iz kojeg je snimano bila zatvorena zbog održavanja biciklijade.

Podsjećanja radi, Grad Banjaluka se pridružio obilježavanju Еvropske sedmice mobilnosti koja je završena u nedjelju, 22. septembra obilježavanjem Svjetskog dana bez automobila. Tim povodom, u Banjaluci je održana biciklijada u organizaciji Centra za životnu sredinu i partnera. 

Dobili vodu, kao da nisu: U Čokorskim poljima i dalje problemi sa vodom

Dobili vodu, kao da nisu: U Čokorskim poljima i dalje problemi sa vodom

Na pomenutom snimku vidi se da vozači stoje iako je na semaforu zeleno svjetlo. Momak koji je snimio video, komentariše kako vozači ne kreću. Na snimku se, takođe, vidi automobil policijske patrole koja je bila zadužena da u to vrijeme, a zbog održavanja biciklijade, reguliše saobraćaj na toj raskrsnici.

"Gledaj ovo, neće da ide niko“, govori mladić na snimku.

Takođe, podsjećanja radi, na stranici Gradske uprave Banjaluka  u petak, 20. septembra, uredno je najavljeno da će doći do izmjena u odvijanju saobraćaja zbog održavanja Еvropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila.

"Zbog obilježavanja Еvropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila, Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će u nedjelju, 22. septembra u vremenu od 11 do 13 časova, u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save  do Ulice Marije Bursać biti obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila“, navedeno je u petak na sajtu Gradske uprave.

Da Draško Stanivuković ne bira sredstva potvrdio je i ovim još jednom. 

Kao da je malo što vozači u Banjaluci svakodnevno već duži vremenski period, a naročito od početka predizborne kampanje, sate i sate provode zarobljeni u saobraćajnom kolapsu izazvanom ''saobraćajnom revolucijom'' kojom se Stanivuković hvali na sva zvona, sada je otišao i korak dalje pa svojim poslušnicima izdaje naredbe da šire ovakve dezinformacije i za gužve optužuje savjesne vozač.

U Banjaluci danima vlada pravi saobraćajni kolaps koji gotovo svakodnevno u svojim raljama drži stotine vozača. Tranziti, umjesto da rasterete saobraćaj, praktično su blokirani.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska