Banjaluka

Cvijanovićeva u posjeti Banjsko-rekreativnom centru u Srpskim Toplicama

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 11:33

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u posjeti je Banjsko-rekreativnom centru u banjalučkom naselju Srpske Toplice, koji uskoro treba da bude otvoren za rehabilitaciju.

Cvijanovićeva obilazi Centar zajedno sa direktorom Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" Goranom Talićem i delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježanom Novaković Bursać.

Banjsko-rekreativni centar pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.

Tadić: Ko neće brata za brata, dobiće tuđina za gospodara

Tadić: Ko neće brata za brata, dobiće tuđina za gospodara

Usluge novog centra biće dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i korisnicima na lično plaćanje.

Novi objekat je u završnoj fazi opremanja, a uz podizanje kvaliteta usluga Instituta, jedan od glavnih ciljeva novog objekta je i vraćanje na upotrebu građanima Banjaluke i Republike Srpske, gostima i turistima, termomineralne vode po kojoj je ovaj grad bio prepoznatljiv.

Javna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice" u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge.

Dobili vodu, kao da nisu: U Čokorskim poljima i dalje problemi sa vodom

Dobili vodu, kao da nisu: U Čokorskim poljima i dalje problemi sa vodom

Bruto građevinska površina, prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, je oko 7.350 metara kvadratnih raspoređenih u četiri etaže.

Objekat je izgrađen uz poštovanje svih savremenih standarda energetske efikasnosti. Za zagrijavanje i hlađenje će se u potpunosti koristiti termomineralna voda uz upotrebu toplotnih pumpi.

Centar je izgrađen iz vlastitih sredstava Instituta „Dr Miroslav Zotović“ uz podršku Vlade Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.