Generalni direktor UKC-a

Đajić: Parking besplatan za sve korisnike; Nastavljamo dalje

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 09:12

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas povodom puštanja u rad jednog dijela garaže u okviru UKC-a da je ovo jedan poklon svim ljudima koji koriste njihove usluge.

Kako kaže, garaža se prostire na 16 dunuma.

"Danas je otvoreno 560 novih garažnih mjesta. Sva mjesta su skoro popunjena što govori koliko je ovo bilo potrebno“, rekao je Đajić.

Đajić je naglasio da je parking besplatan za sve korisnike.

"Nastavljamo dalje, spuštamo se na sljedeću etažu gdje će biti još 560 mjesta i na kraju će biti oko 2.200 garažnih mjesta. Ovo je jedan od najvećih saobraćajnih kompleksa u regionu a rijetko koja bolnica i u Еvropi ima ovoliki broj parking mjesta. Ovaj objekat ima ukupno više od 80.000 kvadratnih metara“, rekao je on.

Dodaje da, pored osnovnog zanimanja a to je liječenje pacijenata, moraju da vode računa o tome kakvi su uslovi boravka ali i kako korisnici usluga UKC-a da se parkiraju.

"Ovo će doprinijeti boljem funkcionisanju i rasterećenju gužvi oko UKC-a. Na UKC-u radi oko 3.500 zaposlenih, imamo oko 1.500 ležećih pacijenata i oko 3.000 do 5.000 dolazi dnevno na preglede, oko 2.000 studenata, više od 2.000 onih koji dolaze u posjete - ovo je mali grad“, dodao je Đajić.

Kaže da je ovo tek početak da su u planu i drugi veliki projekti.

"Planiramo da gradimo Psihijatriju kao i Medicinski fakultet i Medicinsku školu a već je u toku izgradnja kuhinje i tehničko-ekonomskog bloka za grijanje kao i vešeraj. Radimo, gradimo, želimo najbolje stanovnicima“, dodao je Đajić.

Pratite nas i putem Vibera