Banjaluka

Đajić: Umjesto zgrade u centru grada biće izgrađen vrtić

  • Izvor: Agencije
  • 01.07.2024. 19:48

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je da će u centru Banjaluke biti izgrađen vrtić, a ne zgrada kako je ranije planirala Gradska uprava.

Đajić je rekao da je to potvrđeno danas na javnoj raspravi o Regulacionom planu Centar – Istok.

"Djeca, roditelji, stanari i mi iz SNSD-a smo pobijedili (gradonačelnika Banjaluke) Draška Stanivukovića i spriječili ga da sa svojim tajkunima pravi zgradu u parku `Kupusište` sa 15 spratova", rekao je Đajić novinarima u Banjaluci nakon javne rasprave.

On je dodao da će Gradski odbor SNSD-a Banjaluka nastaviti da se bori za razvoj gada i unapređenje kvaliteta života građana, a naročito djece.

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da je gradska administracija spremna da prihvati prijedloge koji su kvalitetni.

"Na inicijativu gradonačelnika zaustavljeno je to da se u parku `Kupusište` izgradi zgrada, odnosno da se regulacioni plan koji predviđa stambeno-poslovni objekat – preispita na način da se tu predvidi predškolska ustanova. Time smo pokazali da je naša politika bila i ostala ista – a to je da je za nas prioritet ono što građani smatraju da je bitno", rekao je Kresojević.

On je podsjetio da je u toku izgradnja tri parka na području mjesne zajednice Centar jedan, te istakao da cilj Gradske uprave nije betonizacija centra.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.