V.d. direktora "Putevi Republike Srpske"

Dakić: Završeno više od 80 odsto radova na mostu u Česmi

  • Izvor: SRNA
  • 23.10.2024. 12:07

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić rekao je danas u Banjaluci da je završeno više od 80 odsto radova na novom mostu u naselju Česma čija je ukupna vrijednost 6,6 miliona KM.

Dakić je naglasio da je do sada izvođaču radova isplaćeno više od pet miliona KM, te da je ovo projekt koji se finansira sredstvima Vlade Republike Srpske i vlastitim sredstvima "Puteva".

"Radovi teku po projektu. Osnovna konstrukcija mosta je u završnoj fazi. Do kraja godine planiramo da završimo prvu fazu radova koja podrazumijeva betoniranje završne ploče na mostu, obalnu utvrdu i postavljanja zaštitne ograde i trotoara na mostu", rekao je Dakić novinarima.

On je naveo da su u završnoj fazi i prilazni putevi, koji su u nadležnosti grada Banjaluka.

"Vlada Republike Srpske istrajala je na ovom projektu, jer ovaj most ima ogroman značaj za grad Banjaluku i predstavlja veliko olakšanje svim građanima koji trenutno mnogo obilaze da bi došli do grada", pojasnio je Dakić.

Most u Česmi, naveo je Dakić, jedna je od značajnijih investicija Vlade, a rok za završetak radova je u novembru naredne godine, s tim da se očekuje da to bude i ranije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?