Odbor za zaštitu parka

Dijete povrijeđeno u Kupusištu, grad da obustavi radove

  • Izvor: ATV
  • 22.09.2024. 15:26

Odbor za zaštitu parka Kupusište izrazio je nezadovoljstvo zbog incidenta u ovom parku u Banjaluci kada je dijete povrijeđeno tokom igre na instaliranim skulpturama u neobezbijeđenom prostoru i pozvao Gradsku upravu i nadležne organe da obustave izvođenje građevinskih radova na toj lokaciji.

Iz ovog odbora je saopšteno da se nezgoda dogodila juče poslije podne i da je tom prilikom oštećeno jedno od slova, nakon čega je jedan od članova Odbora priveden u Policijsku stanicu Centar Banjaluka, gdje je zadržan tokom noći i danas prije podne.

"Odbor za zaštitu parka Kupusište izražava žaljenje zbog ovog incidenta i podsjeća da je Gradskoj upravi Banjaluka u više navrata predočeno nezadovoljstvo građana zbog svih nepravilnosti u vezi sa ovim projektom, te je upozoravano na moguće posljedice po bezbjednost djece", navodi se u saopštenju.

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

U saopštenju se podsjeća da je 12. septembra održan zbor građana mjesne zajednice Centar Jedan na kojem su jednoglasno izglasane odluke i upućene Gradskoj upravi i Skupštini grada o tome da bude zabranjena gradnja čvrstih objekata, da instalacije iz parka moraju biti izmještene na adekvatnu lokaciju, te da park bude vraćen u prvobitno stanje.

Banjalučani zabrinuti zbog ''Kupusišta'': ''Samo je pitanje vremena kada će neko da nastrada''

Banjalučani zabrinuti zbog ''Kupusišta'': ''Samo je pitanje vremena kada će neko da nastrada''

"Odbor za zaštitu parka Kupusište zvanično se obratio svim relevantnim institucijama u vezi sa propustima prilikom izvođenja građevinskih radova: Republičkom inspektoratu, Komunalnoj policiji, Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, Ombudsmanu za djecu i Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, kojima je prenesena zabrinutost za bezbjednost djece, skrenuta pažnja na brojne nepravilnosti koje prate ovaj `projekat` od početka. Predstavnici ovih institucija pozvani su da posjete ovu lokaciju i uvjere se u osnovanost svih navoda", navodi se u saopštenju.

Zbog slova završio ”iza rešetaka”!

Zbog slova završio ”iza rešetaka”!

Imajući u vidu sve gore navedeno, članovi Odbora za zaštitu parka Kupusište ponovo pozivaju nadležne da reaguju i bez odgađanja zaustave radove i propisno zabrane pristup uzurpiranoj javnoj površini.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: