20.12.2023
13:45
Cijene jagnjećeg i prasećeg pečenja u Banjaluci ne prestaju da rastu, pa ako danas odlučite da se počastite, kilogram jagnjetine u popularnim restoranima platićete minimum 50 maraka, dok za najjeftiniju prasetinu morate izdvojiti 33 marke.
Сезона празника почиње, у Бањалуку полако долази велики број гостију који су жељни домаћих специјалитета, а један од првих је свакако печење. Због високих цијена живе ваге, и многи Бањалучани одлучују се на куповину печења на килограм, умјесто читавог прасета или јагњета, па је потражња велика.
Сви који се одлуче почастити овим специјалитетима, у бањалучким ресторанима и печењарама платиће рекордне цифре, јер су прасеће и јагњеће печење никада скупље.
Када је ријеч о печеној јагњетини, свима на ум падају култни ресторани „Орхидеја“ и „MyWay“, који су по овом специјалитету препознатљиви како домаћим тако и страним гурманима. Ипак, ове године осим одличног укуса, гурмани ће свакако запамтити и високу цијену, јер килограм овог деликатеса кошта 50, односно 55 марака. Да поскупљења не престају потврђује и чињеница да је печење у јуну, коштало 45 марака у оба ресторана.
Поред јагњетине, поменути ресторани у понуди имају и свјеже прасеће печење, које у „Орхидеји“ кошта 40, а у „MyWay““ 45 марака.
Уколико сте љубитељи прасећег печења, нешто јефтиније можете проћи у бањалучким печењарама. Тако килограм прасећег печења у печењари „Царство“ кошта 38 марака, док ћете у печењари „Прагње“ килограм прасетине платити 33 марке.
О томе да ли ће се и ове цијене мијењати у печењарама и ресторанима засад не говоре, али, имајући у виду да празници тек стижу, могуће је очекивати и додатна поскупљења, преноси БЛ портал.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
48
22
46
22
33
22
12
Trenutno na programu
0:30
Centar dana (R)
infotejnment
2:00
Narod priča (R)
reportažna emisija
2:30
Autošop magazin (R)
sportski program
3:00
U miks zoni (R)
sportski program
3:30
Crna guja (R)
serijski program