Banjaluka

Gradonačelnik demonstrira silu: Stanivuković poslao tri inspekcije Daliboru Petkoviću

  • Izvor: ATV
  • 25.08.2022. 23:14

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poslao je nekoliko inspekcija u kafić Milki u ovom gradu, čiji je direktor Dalibor Petković, bivši bokser bokserskog kluba Slavija iz Banjaluke i bivši član uprave ovog kluba.

Stanivuković želi na silu da preuzme čuveni bokserski klub, a izgleda i da na drugi način vrši pritisak na one koji se bore za ovaj klub.

Zoran Milaković podnio je nepozivu ostavku na predsjedničku funkciju u BK Slavija.

Milaković, u dopisu upućenom 24.avgusta, obavještava članove UO BK Slavija, da ostavku podnosi zbog privatnih razloga. 

Ipak, sedam dana ranije, u dopisu koji je u posjedu ATV-a, da se primjetiti da je BK Slavija dobio novi Upravni odbor u kojem se mjesta našlo za Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, njegovog brata Gorana,  ali i za jednog od najbližih gradonačelnikovih saradnika Nebojšu Drinića.

"Na posljednjoj izbornoj, nelegalnoj skupštini koju je predvodio Živko Karalić, na prijedlog sekretara Vlade Majstorovića, postavljen je Zoran Milaković, višestruki prestupnik i nasilnik nad ženama, koji u Osnovom sudu u Banjaluci u martu pesnicom udario zaposlenicu RUGIPP-a Dijanu Glušić. Mislim da se protiv njega, dobilli smo informaciju da se protiv njega vodi krivični postupak. Smatram da takvom nasilniku u BK Slavija nije mjesto i smatram da djeca i uopšte uprava, zaslužuje novo rukovodstvo kluba. Pozivam republičku inspekciju, Ministarstvo sporta i sve ostale organe da uđu u BK Slaviju, da utvrde nepraviolnosti", izjavio je Petković ranije.

Dalibor Petković kaže za ATV da je upad tri inspekcije u njegov ugostiteljski objekat povezan sa onim što se dešava u Bokserskom klubu Slavija.

"Danas smo mi bivši i sadašnji bokseri Slavije osujetili njihov plan. Upravni odbor su postavili bez kvoruma i izborne skupštine, Draška Stanivukovića, Gorana Stanivukovića, Nebojšu Drinića i jednostavno napravili politički klub. Mi smo to donekle osujetili i poslije toga se Stanivuković pojavio kao heroj i rekao da će on spasiti Slaviju i da će on dovesti svog brata na čelo kluba, i da mi nemamo nikakvo pravo. Ja sam rekao da  mi ne želimo da politizujemo klub, politika nas ne interesuje", rekao je Petković.

Međutim, kako kaže, tada je dobijao i svojevrsne prijetnje, kad mu je Stanivuković rekao da "čega se kod on uhvati, da uspije u tome i da će tako i biti", na šta mu je Petković odgovorio da pretpostavlja da tako biti neće.

"Odmazda je odmah uslijedila, poslije dva sata pozvani su svi inspektori opštine, tržišna inspekcija, sanitarna i komunalna i oni upravo sad u lokalu prave zapisnike. Mogu reći da ljudi samo rade svoj posao, na njih nemam zamjerke, ali su dignuti na poziv gradonačelnika, da se napravi presija. Blokirali su kompletan lokal", rekao je Petković.

Dodao je da neće odustati od borbe za BK Slavija, te da će se vratiti pred prostorije kluba, gdje će noćiti.

"Ja sam samo nakratko došao ovdje da ispunim svoju dužnost kao vlasnik i inspekciji dam što je potrebno, što se tiče papira i vraćam se večeras (pred BK Slavija). Večeras ćemo da noćimo, jer ne prepuštamo klub tim ljudima. Zoran Milaković je podnio neopozivu ostavku. Tražićemo sutra od Ministarstva sporta, Republičke inspekcije, svih mogućih organa da dođu u klub i da postupe po našim inicijativama i da se utvrde nepravilnosti. Nekih posljednjih dva mjeseca se vode te nelegalne skupštine, upravni odbori, bukvalno se sve namješta da Draško Stanivuković sa svojom familijom i svojim prijateljima preuzme taj klub", rekao je on i zaključio:

"Nema tu mjesta politici. Želimo svi da budemo kao bokseri, sportisti i ljubitelji boksa".

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.