Banjaluka

Kakvom vodom je napunjeno vještačko jezero kod Delte

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:22

Dan nakon što su se pojavile informacije da vještačko jezero kod Delte puni pitkom vodom i to dok građani nisu imali vode ni za piće, Draško Stanivuković ipak tvrdi da nije tako. Da ipak jeste,tvrde u SNSD-u.

U nedostatku boljeg odgovora Stanivuković tvrdi da je voda iz prirodnog bunara a pomogle su mu i podzemne vode. O tome što jezero gradi mimo regulacionog plana, bez građevinske dozvole i suprotno lokacijskim uslovima, Stanivuković danas ni riječi. 

"Što se tiče vještačkog jezera cijeli sistem je napravljen cijevi kroz Vrbas, znači Vrbas je od tog mjesta na manje od 100 metara i tako je sistem napravljen, znači postoji podzemni bunar“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Dokaži - odgovara mu Ljubo Ninković. Za razliku od Stanivukovića oni, kaže, imaju dokaze, a kojom vodom se jezero puni lično su se uvjerili. Sve to je još samo jedan u nizu dokaza njegovog nezakonitog rada.  

"Draško Stanivuković je zloupotrijebio položaj i ovdje omogućio da se sipa voda za piće jer je samo sa jednog voda za ovo naselje bukvalno isključio taj jedan vod i ovdje dostavio bez da prolazi kroz vodomjere bez da se naplaćuje i nažalost ta voda je za piće. Bukvalno se vidi iz jedne vodovodne cijevi koja ide uz ovo naselje cijev koja napaja ovo jezero ovdje“, kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Tu se ipak ne nazire kraj nezakonitostima banjalučkog gradonačelnik. Pomenuta lokacija je, kaže, Ninković bila predviđena i za izgradnju fudbalskih terena. Osim toga na lokaciji kod Delte, Stanivuković je planirao da izgradi i privremeni parking koji je u suprotnosti sa zakonom, jer je definisano da izgradnja parkirališta nije dozvoljena na planiranim zelenim površinama kao i da privremena parkirališta ne mogu služiti kao obezbjeđenje trajnih potreba za parkiranjem. Da stvar bude još gora Stanivuković jezero gradi na lokacijskim uslovima za privremeni parking a to je opet kršenje zakona. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)