U Hramu Hrista Spasitelja

Liturgijom počelo obilježavanje Spasovdana u Banjaluci

  • Izvor: SRNA
  • 13.06.2024. 10:00

Služenjem Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je počelo obilježavanje slave grada - Spasovdana, kao i slave ovog hrama.

Svetu arhijerejsku liturgiju služi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit banjalučki Jefrem sa sveštenstvom, a liturgiji prisustvuje rukovodstvo grada Banjaluka, te brojni građani.

Nakon liturgije biće osveštani slavsko žito i kolač, a po završetku slavskog obreda uslijediće svečana litija oko Sabornog hrama.

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke zbog obilježavanja Spasovdana

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke zbog obilježavanja Spasovdana

Grad Banjaluka kao i svake godine u duhu tradicije obilježava slavu, a tako je i ove godine, jer je pripremljen bogat kulturno-umjetnički program, tako će u porti Hrama Hrista Spasitelja uveče biti održana revija "Umjetnost plavih niti" u organizaciji Udruženja žena "Duga".

U takozvanom parkiću za građane će biti priređen i poseban program pod nazivom "Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju".

Imajući u vidu da je slava vjekovna tradicija srpskog naroda, a da su Banjalučani nadaleko poznati kao dobri domaćini, tokom večeri će biti proglašeni i pobjednici u pravljenju najbolje slavske pogače i domaće rakije.

Istočno Novo Sarajevo obilježava Spasovdan, položeni vijenci na spomenik

Istočno Novo Sarajevo obilježava Spasovdan, položeni vijenci na spomenik "Slava srpskom borcu"

Obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno sutra na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje se uveče očekuje i koncert Škole gusala "Sandić", dok će u slučaju kiše, koncert biti održan u Banskom dvoru.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Parohija banjalučka Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem Vibera