Udruženje građevinskih inženjera

MOST i Heksagon organizuju konferenciju ''Modern Road Construction''

  • Izvor: Agencije
  • 11.10.2024. 22:15

Udruženje građevinskih inženjera MOST i udruženje građana Heksagon u periodu od 14 do 15 oktobra ove godine realizovaće drugu konferenciju pod nazivom "Modern Road Construction“.

Konferencija će biti održana 14. oktobra u hotelu Courtyard by Marriot s početkom od devet časova.

Na samoj konferenciji biće obrađen jedan panel i devet tema od kojih svaka ima za cilj unapređenje putne privrede, izgradnju kvalitetnih i ekološki prihvatljivih saobraćajnica, te bezbjednih za sve učesnike u saobraćaju.  

Prvi blok predavanja će imati za cilj da učesnicima prezentuje značaj usvajanja Pravilnika o struganim asfaltima u regionu i iskustva o primjeni istih u zemljama Еvropske Unije. Cilj panela koji će biti sastavni dio konferencije je prezentovanje učesnicima strategije upravljanja slivom rijeke Bosne, kao i mogućnost učestovanja samog trupa auto-puta u efektivnoj odbrani od poplava. Pored toga, učesnicima će se obratiti predstavnici vodećih svjetskih firmi iz oblasti niskogradnje.

Cilj ovog događaja je razmjena iskustava o modernim asfaltnim konstrukcijama kao i tehnologijama koje se koriste u samoj niskogradnji i služe da poboljšaju kvalitet, bezbijednost i trajanje asfaltnih konstrukcija uz vođenje brige o ekološkim karakteristikama.

Na samom događaju biće prisutno više od 100 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH i zemalja regiona. Učesnici mahom dolaze iz projektantskih i izvođačkih kompanija, Arhitektonsko-građevinskogeodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, institucija Republike Srpske i Federacije BiH i dr.

Kako su naveli organizatori, učesnicima će se obratiti ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kao i direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske“ Milan Dakić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: