Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ninković: Na pomolu još jedna prijava protiv Stanivukovića - prostori za predškolske ustanove nemaju dozvolu

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 13:24

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković pozvao je danas Okružno javno tužilaštvo na rad po krivičnim prijavama koje je u posljednje dvije godine podnio protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegovih saradnika.

"Što se tiče izjave gospodina Vidačkovića, hoću da vas podsjetim da ja posljednje dvije godine pričam sve ono što je Vidačković dokazao", istakao je Ninković.

On ističe da je podnio sedam krivičnih prijava protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegovih saradnika.

"Danas sam došao pred OJT da javno tražim obrazloženje sve ovo što se dešava u posljednje dvije godine. Danas hoću da pitam šta je sa krivičnim prijavama koje sam ja pokrenuo po službenom dužnosti i lično kao građanin ovog grada", rekao je Ninković.

''Slagao, slagao, slagao'': Sabrane laži i nedjela Draška Stanivukovića

''Slagao, slagao, slagao'': Sabrane laži i nedjela Draška Stanivukovića

Ninković istile da je izjava Željka Vidačkovića da je dao Nebojši Driniću 5000 maraka za određenu uslugu koja se tiče zaposlenja, pravi dokaz svega onoga što je on govorio.

"Mi danas imamo da nakon mojih krivičnih prijava i dokaza koje sam iznio, glavne službe za reviziju koja je potvrdila dio svega ovoga što smo pričali u posljednje dvije godine i izjavu gospodina Vidačkovića u vidu svjedoka gdje govori da je dao taj novac zato što mu je obećana određena usluga da se opet ništa ne dešava", rekao je Ninković.

On je danas pozvao OJT i MUP da uhapse Nebojšu Drinića i Draška Stanivukovića koji imaju elemente krivičnog djela u njihovim radnjama koje su provodili u posljednje dvije godine.

Ninković je najavio još jednu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i omogućavanja sticanja imovinske koristi trećim licima kroz javni poziv za dostavljanje ponuda za davanje u zakup opremljenog poslovnog prostora za potrebe predškolskog obrazovanja.

"Kad su shvatili da gube izbore, odlučili su se da narednih 20 godina omoguće sebi ili svojim bližnjim određene prihode kroz iznajmljivanje prostora, a izvlačeći novac iz gradskog budžeta", naveo je Ninković.

Kako ističe, prostori koje nadležni u gradu Banjaluka predviđaju da budu predškolske ustanove nemaju nijednu potrebnu dozvolu za rad vrtića.

"Savjetujem roditeljima da razmisle prije slanja d‌jece u takve objekte, jer ne ispunjavaju osnovne uslove za boravak d‌jece", dodao je Ninković. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.