Banjaluka

Ninković: Stanivuković je izgubio kompas, bojim se da bi mogao da napravi požar u Gradskoj upravi

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2024. 14:44

Draško Stanivuković je definitivno izgubio kompas. Ne bi me začudilo da u noći izbora napravi određeni haos, čak možda da napravi i neki požar u Gradskoj upravi kako bi možda sve one dokaze, i one u vidu papira i one u vidu elektronskih zapisa, uništio.

Rekao je ovo za ATV Ljubo Ninković, predsjednik banjalučke Gradske skupštine, reagujući na tvrdnje kandidata na odborničkoj listi PDP-a u Banjaluci Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić, da Stanivuković sprema haos u Republici Srpskoj u slučaju poraza na izborima.

Dva kandidata se povukla sa liste PDP-a i tvrde: Draško planira destabilizaciju Srpske i haos

Dva kandidata se povukla sa liste PDP-a i tvrde: Draško planira destabilizaciju Srpske i haos

"To samo potvrđuje ono što mi unazad četiri godine pričamo da je Draško Stanivuković definitivno izgubio kompas i da je sve ovo što radi u cilju zloupotrebe službenog položaja, pribavljanja imovinske koristi trećim licima, prije svega njemu i njegovoj porodici i njegovim najbližim saradnicima. I ovi ljudi koji su unazad dva mjeseca potpisali izjavu o prihvatanju kandidature do danas su stekli utisak da Draško Stanivuković definitivno nije onaj kojim se predstavlja. Ovo je samo potvrda da zaista imamo problem sa čovjekom koji je izgubio kompas i koji vodi grad Banjaluku u propast", rekao je Ninković.

Ninković je poručio da ga ne čude tvrdnje da je Stanivuković spreman na haos.

"Ja ću samo podsjetiti da je prije dvije ili tri godine, možda i nešto više, u njegovom dvorištu navodno došlo do probijanja gume, do razbijanja šoferšajbne na njegovom vozilu, ili kako je već bilo. Sad me to podsjetilo na tu situaciju, tako da je on potpuno spreman na sve, čak kao što je to i tad uradio. On je razbio šoferšajbnu kako bi privukao pažnju. Ne bi me začudilo da u noći izbora napravi određeni haos, čak možda da napravi i neki požar u Gradskoj upravi kako bi možda sve one dokaze, i one u vidu papira i one u vidu elektronskih zapisa, uništio kad vidi da je izgubio izbore. Ja se zaista bojim da je moguće i to. Tako da, moraćemo čuvati Gradsku upravu i zbog toga, ne samo zbog ovoga što najavljuje da će zapaliti svoj auto. Neka pali svoj auto, to je ono što je njegova imovina. Ali ja se bojim više ove druge stvari, da bi mogli da unište dokaze koji bi definitivno potvrdili da su oni činili krivična djela i da treba da završe u zatvoru zato što su na takav način trošili javni novac", poručuje Ninković.

Amidžić: Stanivuković i ranije pravio nerede, ko mu to daje za pravo

Amidžić: Stanivuković i ranije pravio nerede, ko mu to daje za pravo

Na tvrdnje Ančića i Šestićeve da Stanivukoviću u svemu pomaže Nebojša Drinić, Ninković kaže:

"Vrlo moguće. Koliko god mislili da Nebojša Drinić, narodni poslanik, ne učestvuje u nekim procesima u gradu, on je apsolutno tu, u onoj sivoj zoni. Čak i radnici Gradske uprave kažu da on hoda po Gradskoj upravi i da sa onim žutim papirčićem izdaje zadatke, kako niko ne bi mogao da ga snimi ili da ga uslika. Nego bukvalno na onim žutim papirićima donese naređenje koje kaže '' Ovo je pravno lice koje mora da prođe na tenderu', ili 'Izvršite plaćanje u tom i tom iznosu prema toj firmi' i tako dalje. Definitivno izbjeći odgovornost sigurno neće ni Nebojša Drinić, bez obzira koliko imao imunitet u Narodnoj skupštini i koliko se branio da nije zaposlen u Gradskoj upravi", poručio je Ninković.

Pratite nas i putem Vibera