Banjaluka

Osam porodica na Laušu bez kanalizacije - život uz septičke jame

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 27.09.2024. 20:55

Na svega tri kilometra od centra grada u Ulici Dušana i Vlade Kopanje u naselju Lauš mještani u 21. vijeku bez kanalizacije. Da stvar bude gora, svega 250 metara ispod njihove kuće, njihove komšije žive normalnim životom, dok oni muku muče sa septičkim jamama čije čišćenje plaćaju iz svog džepa.

O svom problemu pisali su i Gradskoj upravi, ali od njih su prije dvije godine dobili odbijenicu.

Miodrag Đekić, mještanin ove ulice koji je pola života proveo u inostranstvu rodnu grudu nije zaboravio, te kuću i imanje redovno ulaže i održava, ali situacija s nedostatkom kanalizacije otežava im život. U ulici se nalazi osam porodičnih kuća i četiri placa, čiji vlasnici su pauzirali gradnju zbog problema s kanalizacijom.

„Ovdje je nas osam domaćinstava, ovdje su i dva momka za ženidbu, koji trebaju nastaviti lozu, a mi nemamo osnovne uslove za život. Septičke jame sami praznimo, ali znate kako je s tim rupama, kad je kiša problem, kad je suša smrad se širi. Pokušali smo na sve načine da riješimo ovaj problem, ali uzalud, iz Gradske uprave smo dobili prije dvije godine odbijenicu“, kaže Đekić za Banjalučke priče.

Kako je rekao, samo 250 metara ispod njihove kuće nalaze se kuće koje imaju kanalizaciju, a da bi ubrzali rješavanje problema, komšija koji ima zemlju ispod njih dopustio je kopanje preko njegove zemlje da bi konačno dobili kanalizaciju. Ipak, ni to nije pomoglo jer Gradska uprava za njih nije imala sluha.

Pratite nas i putem Vibera