Banjaluka

Radnici Gradske uprave zatražili svoja prava od Stanivukovića - dobili otkaze

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 22.10.2023. 14:38

Nekoliko radnika Gradske uprave našlo se u teškoj situaciji nakon što su zatražili poboljšanja u svojim uslovima rada i više transparentnosti u zapošljavanju.

Naime, radnici iz Odjeljenja za inspekcije poslove Grada Banja Luke primili su obavještenje da će biti izbačeni iz svojih radnih prostora u zgradi Gradske uprave kako bi se oslobodio prostor za nove zaposlene, koji, prema tvrdnjama radnika, nisu adekvatno kvalifikovani za obavljanje tih poslova.

Odlučni da se bore za svoja prava, zaposleni su organizovali peticiju za povećanje plata i zadržavanje svojih radnih mjesta, piše portal "Banjalučke priče".

Nažalost, umjesto podrške, gradonačelnik Draško Stanivuković je odgovorio oštrim mjerama. Osim što su se radnici suočili sa otkazima, Goran Mišić, šef Odsjeka za inspekcijske poslove, koji je podržao peticiju i uputio je predsjedniku Skupštine grada Ljubi Ninkoviću, takođe je ekspresno smijenjen.

Ninković je odlučio stati na stranu radnika i pružiti podršku njihovim naporima da zaštite svoja prava i spriječe bilo kakav oblik zlostavljanja na radnom mjestu.


MSD pitaju Stanivukovića: Šta je regulacionim planom i dozvolom

MSD pitaju Stanivukovića: Šta je regulacionim planom i dozvolom

Situacija postaje još ozbiljnija jer su najavljene smjene koordinatora nekoliko inspekcija u narednim danima.

Stanivuković je, prema navodima, odlučio kazniti inspektore koji su se usudili tražiti svoja prava.

Peticiju za podršku potpisalo je 37 inspektora iz Odsjeka za inspekcijske poslove. Ova situacija jasno pokazuje stres i pritisak s kojim se suočavaju zaposleni u Gradskoj upravi koji su reagovali na svojevoljne smjene i zapošljavanje osoba bez odgovarajućih kvalifikacija.

Pomenuti portal je nedavno pisao kako Stanivuković ponižava radnike Gradske uprave i vrši mobing visokobrazovanih i stručnih radnika od kojih su neki magistri i doktori nauka iz svojih oblasti, kako bi se srednjoškolcima sa izmišljenim radnim mjestima i bez odgovarajućih kvalifikacija obezbijedio adekvatan radni prostor.

Pratite nas i putem Vibera