Gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković obmanjuje građane

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 19:01

450 mladih bračnih parova i samohranih roditelja vjeruje da će dobiti besplatne placeve od grada. Ako je vjerovati Drašku Stanivukoviću, koji ih je i u tu svrhu i pozvao na ceremoniju dodjele. Sve bi to bilo i više nego pohvalno da nije najobičnija prevara i izmišljotina, kažu u SNSD-u. Stanivuković tvrdi da grad ima velike površine zemljišta spremnog za besplatnu podjelu. A besplatni će kaže biti i projekti i svi priključci.

- Na lageru, ili na spisku, koji smo pripremili, placeve koji su vlasništvu rada, imamo preko hiljadu parcela koji su spremni za podjelu, na jednom dijelu treba da se uradi i plan parcelacije, to je nešto što se inače treba uraditi pogotovo na većim zemljištima grada. Nakon ove podjele i svih informacija dolazimo u kabinet, potpisuje se notarski ugovor, postaje se vlasnik te zemlje - kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ukoliko neko dobije takav ugovor, ja plaćam temelj kuće, kaže generalni sekretar SNSD-a.

To kaže jer je siguran da Stanivuković obmanjuje građane. 

- Ta zemlja ne postoji. Teško mi je da prihvatim da postoje ljudi, koji spremni da idu do te granice ponižavanja i omalovažavanja, da se igraju sa emocijama ljudi, do te granice da obećavaju nešto što znaju da ne postoji, samo da dođu do glasova, da dođe 6. oktobar, pa kada se vidi prevara, onda su izbori već prošli. Ja još jednom pozivam Gradsku upravu da kaže gdje se nalazi tih 300 dunuma zemlje u komadu, isparcelisanih, koja će se podijeliti građanima? Nemojte da lažete ljude! - jasan je Srđan Amidžić.

A šta onda potpisuje prva grupa od 10-ak mladih parova, kako je najavio Stanivuković?

Mogu samo da dobiju ličnu zemlju ljudi iz Gradske uprave, kaže Amidžić. I tu su se kaže, poslužili prevarom. 

- Da su od Marčeta ili nekih drugih, unutar MZ Motike otišli i kupili 12 placeva. Tih 12 placeva lično žele da dodijele na takav način da se stvori privid i da produže laž o tome kao da postoji dodjela nekih placeva - dodao je Amidžić.

Gradonačelnik ne može da raspolaže nepokretnostima grada bez odluke Skupštine grada. Ponavljaju to i u Pravobranilaštvu. 

- Gradonačelnik Grada Banja Luka Draško Stanivuković ne može u ime Grada Banja Luka bez prethodno donijete odluke Skupštine Grada Banja Luka bilo kom pravnom ili fizičkom licu dodjeljivati placeve. Grad Banja Luka shodno važećim zakonskim i podzakonskim propisima ne može dodjeljivati besplatne placeve pravnim i fizičkim licima. Notarski, sačinjeni i potpisani ugovori o prometu nepokretnosti zaključeni između Grada Banja Luka i trećih lica, bez prethodno donijete odluke Skupštine Grada Banja Luka o raspolaganju tim nepokretnostima smatra se ništavim - kažu iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

Iz Notarske komore su nam rekli da nemaju informacije da je bilo ko od banjalučkih notara angažovan na ovim poslovima. Isto tako, nemoguće je da neko od građana postane vlasnik gradskog zemljišta bez pozitivne odluke Pravobranilaštva Republike Srpske. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)