Banjaluka

Stanivuković priznao da postoje dugovanja prevoznicima; Mijić: Uplata još nije stigla

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 12:23

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, nakon pisanja ATV-a i pritiska javnosti, odlučio je da uplati dug od 1,6 miliona KM banjalučkim prevoznicima, tako bar on tvrdi.

Danas je penzionerima podijelio besplatne kartice za gradski prevoz, dok su juče prevoznici najavili da se ova pogodnost ukida zbog dugovanja grada Banjaluka od 1,6 miliona KM. Stanivuković kaže da su dugovanja od prošle godine, i da će ona biti isplaćena danas. Iako je juče rekao da grad redovno izmiruje sve obaveze prevoznicima, danas je konačno priznao da dugovanja postoje.

Na pitanje zašto to nije isplaćeno ranije Stanivuković je rekao „zato što to prevoznici nisu tražili“.

„Ja dok pričam s vama, načelnica finansija stišće enter, prva uplata od 800.000 KM ide danas, a 750.000 KM ako stigne danas, biće danas, ako ne, biće sutra ujutro“, rekao je Stanivuković.

Tokom podjele kartica penzionerima, Stanivuković je optužio prevoznike da su imali tajne sastanke sa članovima SNSD-a na UKC-u Republike Srpske, i kazao da su prevoznici „pod pritiskom režima“.

Dejan Mijić, direktor „Autoprevoza“ Banjaluka te tvrdnje demantuje. Osim toga, Mijić je za ATV rekao da novac koji je gradonačelnik, kako tvrdi, uplatio danas, još uvijek nije legao na račun.

„Nikakve tajni sastanci sa SNSD-om nisu održani i ja toj tvrdnji mogu samo da se nasmijem. Mi smo i ranije upozoravali na tešku situaciju zbog neplaćanja duga od prošle godine koji je značajan dug za poslovanje naših preduzeća i ugrožavao je nastavak daljeg obavljanja našeg posla. Mi smo sve ove mjesece te trpili ali došlo je do kulminacije zbog povećanja troškova i mi više nismo mogli“, izjavio je Mijić za ATV.

On očekuje da Grad u potpunosti isplati dug prema prevoznicima kako bi mogli da nastave sa poslovanjem

„Bez te uplate nećemo moći dalje da radimo, sve drugo su spekulacije i politička borba u kojoj mi ne želimo da učestvujemo ni sa jedne strane“, istakao je Mijić.

Juče je saopšteno da Grad  Banjaluka duguje novac za izvršenu uslugu prevoza penzionera i učenika u iznosu više od 1,6 miliona konvertibilnih maraka.

Prevoznici nisu juče počeli da upozoravaju na dugovanja Grada, o tome se priča već neko vrijeme.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?