Izvan institucija

Stanivuković u predizborne svrhe koristi i besplatnu legalizaciju

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 19:08

Draško Stanivuković u predizborne svrhe koristi i besplatnu legalizaciju. Rješenja građanima dijeli po principu - dođi i uzmi tamo gdje ti ja kažem. A trebali bi da to bude u Gradskoj upravi a ne na bilo kojem drugom mjestu. To znači da su službeni dokumenti dijeljeni izvan institucija.

Građanima rješenje nije stiglo poštom, niti su ga preuzeli na šalteru. Morali su da dođu tamo gdje gradonačelnik kaže. 

"Što se tiče same dostave rješenja to je regulisano Zakonom o opštem upravnom postupku koji je jasno propisao kako se dostavlja rješenje lično odnosno putem pošte ili putem kurira. Samo u iznimnim situacijama na neki drugi način. Ne smatram da je pitanje legalizacije neki vanredan slučaj tako da od prilike što se tiče same dostave, kao što rekoh to je regulisano zakonom i tu nema mjesta nekakvom drugačijem tumačenju", rekao je Nikola Aleksić, sekretar Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Banjalučani, spremite se za novi saobraćajni kolaps: Izmjena saobraćaja u kružnom toku kod “Еkvatora”

Banjalučani, spremite se za novi saobraćajni kolaps: Izmjena saobraćaja u kružnom toku kod “Еkvatora”

Ne samo da je dijelio rješenja o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata kako bi možda prikupio neki politički poen, već se mjesecima kitio tuđim perjem. Banjalučanima je sve predstavljao kao svoju zaslugu. Javnost bi trebalo da zna da je Zakon o legalizaciji usvojila Narodna skupština Republike Srpske. Lokalne zajednice dužne su da taj zakon sprovode. 

"Kakve veze ima gradska uprava u Banjaluci ili bilo koja druga lokalna zajednica sa zakonom o legalizaciji? - Osim da ga provodi nema nikakve veze. Znači ona niti je predlagač niti je donosilac ona je samo realizator već usvojenih zakona koje usvaja Narodna skupština Republike Srpske kao jedina nadležna", rekao je Dragan Jevtić, pomoćnik u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

To što radi Draško Stanivuković ne radi nijedan gradonačelnik i načelnik u Republici Srpskoj. Svi rade svoj posao, jer bi u suprotnom kršili Zakon koji je usvojila Narodna skupština. Stanivuković do kraja kampanje ima još vremena, pa nije isključeno da će organizovati još po neki skup na koji će građani morati da dođu kako bi uzeli rješenja koja im pripadaju. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)