Banjaluka

Još jedan dokaz Stanivukovićevog nezakonitog rada: Na mjestu jezera predviđeno fudbalsko igralište

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 13:25

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je da je vještačko jezero kod tržnog centra "Delta planet" još jedan dokaz nezakonitog rada gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Đajić je rekao da, prema važećem regulacionom planu, na ovom prostoru ne postoji jezero, a da se bez regulacionog plana ne može ništa raditi. Optužio je Stanivukovića da je namjerno zavrtao cijevi kako bi bio odobren  kredit za „Vodovod“.

"Vodu je pokupio od Vodovoda bez mjerača i besplatno je koristi da puni ovo jezero i to imamo saznanja da uzima vodu iz cijevi koja napaja ovo naselje, dok su se građani u prethodnom periodu mučili bez vode", rekao je Đajić na konferenciji za novinare kod vještačkog jezera.

Đajić je naveo da je Starački dom u Dragočaju, tačnije njegovo osoblje mučilo muku u tom periodu jer nisu imali vodu duži vremenski period.

Draško Stanivuković slagao o tome šta piše na spomeniku Tvrtku I Kotromaniću

Draško Stanivuković slagao o tome šta piše na spomeniku Tvrtku I Kotromaniću

"Ovdje nema jezera, a ogromne pare su se potrošile“, istakao je Đajić.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković podsjetio je da je nedavno na ovom mjestu donio 13 izvještaja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske o neispravnosti vode u gradskom vodovodu, za koju je gradonačelnik tvrdio da je ispravna i da je za analizu podvaljena neka druga voda.

On je naveo da je sada donio novi izvještaj o ispravnosti vode izdat 10. septembra koji takođe dokazuje da voda ponovo nije ispravna za piće.

"Ovo je samo dokaz da Draško Stanivuković laže građane Banjaluke. Poražavajuće je da Stanivuković nijednom nije izašao pred građane i rekao da je ugroženo njihovo javno zdravlje. Trebalo je izdati upozorenje da se voda ne pije dok se ne riješi i ne vrati u prvobitno stanje", rekao je Ninković.

Stanivuković priznao da postoje dugovanja prevoznicima; Mijić: Uplata još nije stigla

Stanivuković priznao da postoje dugovanja prevoznicima; Mijić: Uplata još nije stigla

On je naglasio da za vještačko jezero kod tržnog centra "Delta planet" ne postoji nikakva zakonska regulativa, ni dokumentacija za njegovu izgradnju.

"Prema našim saznanjima, Stanivuković je zloupotrijebio svoja ovlaštenja i ovdje omogućio da se sipa voda za piće, a to je razlog zašto visinske zone nisu imale vode, kao i drugi dijelovi Banjaluke", rekao je Ninković.

On je ukazao da za bilo kakvu gradnju mora postojati regulacioni plan i dodao da je, prema regulacionom planu, na ovom mjestu predviđeno fudbalsko igralište za koje je i urađen sloj za stadion preko kojeg je nastavljeno građenje ove, kako je rekao, bare.

Ninković je naveo da je bilo neophodno izmijeniti regulacioni plan, a da po lokacijskim uslovima ovdje treba biti izgrađen parking.

Trivićeva pozvala Stanivukovića da izmiri dug prevoznicima

Trivićeva pozvala Stanivukovića da izmiri dug prevoznicima

On je rekao da je gradonačelnik projekat vještačkog jezera predstavio kao privremeni iako to nije jer sve što podrazumijeva izgradnju vodovodnih objekata, kao i objekata te vrste prema zakonu mora posjedovati građevinsku dozvolu.

Ninković je rekao da se iz jedne vodovodne cijevi koja napaja naselje uzima voda za punjenje vještačkog jezera. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.