Pravni zastupnik kompanije "Grand trejd"

Stevanović: ''Grand trejd'' nema namjeru da učestvuje na tenderima raspisanim za prodaju njihove zgrade

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2024. 15:35

Pravni zastupnik kompanije "Grand trejd" Miloš Stevanović izjavio je da kompanija nema namjeru da, kao do sada, učestvuje na tenderima raspisanim za prodaju njihove zgrade.

"Grand trejd " d.o.o. Banja Luka ovim putem izjavljuje i obavještava medije da nema namjeru, na način kao do sada, učestvovati na raznim tenderima koji su bili raspisani. Menadžment kompanije ima namjeru da zgradu prodaje na slobodnom tržištu, a već su se pojavili potenicijalni kupci koji su ozbiljne domaće i međunarodne kompanije, kao što su banke, investicioni fondovi sa zapada i drugi. Naš klijent ostaje otvoren za sve razgovore i poslovne ponude, ali želimo da potenciramo važnost poslovnih operacija na slobodnom tržištu što će i dalje ostati jak fokus kompanije", saopštili su iz kompanije.

Oni su oštro osudili sve medijske navode u pogledu neregularnosti građenja objekata u centru grada, te pozvali sva zainteresovana lica da rješenja o odobrenju za građenje, te druge relevantne dokumente, provjere koristeći pravo pristupa informacijama. Pozvali su ih da izvrše uvid u sve dozvole za koje je njihov klijent platio preko 13.000.000 KM raznih taksi u gradski budžet. Naglasili su i da je Grand trejd do sada platio preko 25.000.000 KM Poreskoj upravi Republike Srpske i Upravi za indirektno oporezivanje na ime direktnih i indirektnih poreza.

"Želimo da se osvrnemo i na ranije medijske objave i i navode koje su objavljene na portalima, a iste su u cjelosti neistinite i iznesene su sa osnovnim ciljem da oklevetaju, optuže i nanesu materijalnu i moralnu štetu osnivaču privrednog društva,,Grand trejd" d.o.o. Banja Luka Mili Radišiću i pored činjenice da je investitor izgradnje pravno lice ,,Grand trejd" d.o.o. Banja Luka, koje je kao takvo odgovorno pred zakonom. Poslovanje kompanije je u cjelosti zakonito, te su svi dosadašnji objekti izgrađeni prema odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju i za to područje važećeg sprovedenog dokumenta prostornog uređenja i Revizije regulacionog plana. Takođe, konstantno se iznose tvrdnje da je osnivač Grand trejd d.o.o. Mile Radišić kum Milorada Dodika, što nije istina. Grand trejd" d.o.o. ostaje predan poštovanju propisa Republike Srpske i BiH i svoje poslovne operacije nastaviće da vodi u tom pravcu sa nultom tolerancijom kada je u pitanju kršenje bilo kog zakonskog ili podzakonskog akta. Naš cilj je izgradnja stambeno-poslovnih kompleksa koji će grad Banja Luku učiniti lijepim mjestom za život", saopštili su iz kompanije.

Pratite nas i putem Vibera