Banjaluka

Svečano ''otvoren'' most u Docu

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 12:31

Most u naselju Dolac u Banjaluci danas je svečano otvoren. Samo što – nije!

Članovi Gradskog odbora SNSD Banjaluka danas su se okupili na desnoj obali Vrbasa kako bi "otvorili" most koji nikada nije izgrađen.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, rekao je da je današnji performans organizovan zbog činjenice a i potrebe da se građanima skrene pažnja šta se dešava kada na mjesto gradonačelnika dođe nestručna i neodgovorna osoba kao što je Draško Stanivuković.

„Do sad su morali da završe most u Docu, međutim, on (Stanivuković) je sredstva nenamjenski potrošio za kružni tok, koji nema građevinske dozvole,  a isto tako je oštetio građane Banjaluke i onemogućio normalno funkcionisanje u našem gradu“, izjavio je Đajić i poručio da most mora biti završen.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da se projekat izgradnje mosta, od 2020. kada je potpisan ugovor sa izvođačem „Integral inženjering“, do danas nije pomjerio. Skupština je u prethodne četiri godine obezbijedila novac za izgradnju ovog mosta.

„Znate i sami kakve su gužve u gradu i da je ovaj most prijeko potreban kako bi se riješile gužve. Nažalost, Stanivuković je uradio ono što je njegovom srcu milo a to je onaj betonski park Tvrtku Kotromaniću“, izjavio je Ninković.

Podsjetio je da je potpisani ugovor sa „Integralom“ bio vrijedan 8,7 miliona KM. Nakon toga je na vlast došao Stanivuković koji je kompletna sredstva namijenjena za izgradnju mosta preselio za izvođenje radova na uređenju parternog okruženja mosta u Docu.

„To su javne nabavke kroz koje je on zloupotrijebio sredstva koja su namijenjena za izgradnju mosta u Docu, a sredstva su bila obezbijeđena kroz 2,5 miliona KM kreditnih sredstava iz ЕBRD i određena sredstva koja su iz kreditnih sredstava grada Banjaluka“, podsjetio je Ninković.

Iako je sadašnja gradska administracija najavljivala da će izgradnja mosta započeti prošle godine, sve je ostalo na pukoj riječi. I na temeljima mosta, koji su sada već počeli da propadaju. 

Most u Docu i most u Česmi su bili označeni kao dva najvažnija infrastrukturna projekta u gradu. Ovaj u Docu trebao je da poveže lijevu i desnu obalu Vrbasa i rastereti saobraćaj, međutim, mosta nema, a situacija sa saobraćajem u Banjaluci je nikad gora. 

Na današnjem „otvaranju“ je pokazano kako bi most trebao da izgleda, a svečano je i presječena crvena vrpca.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.