Banjaluka

Zastoj u dodjeli placeva: U Notarskoj komori nemaju informacija o ovoj temi

  • Izvor: ATV
  • 10.10.2024. 19:30

Iako su najavili podjelu bar 10 placeva nedjeljno, ove sedmice tajac. Iz Gradske uprave kažu da bi se podjela trebala nastaviti naredne, a tvrde i da imaju notarske ugovore. Kod koga i gdje su građani potpisivali ne žele da podijele sa javnošću.

"Za narednu sedmicu pripremamo, da kažem, novu turu notarskih ugovora i najvjerovatnije će to biti taj neki broj između 10 i 20. Notari jesu sigurno, mislim da nije adekvatno da Vam odgovaram, nebitno je koji od njih dvadeset koji posluju ovdje u Banjaluci. Ne bih sad javno da izgovaram čije ime je u pitanju, ali oni moraju biti profesionalni ne bi smjeli da se upliću u bilo kakve političke priče“, kaže savjetnik gradonačelnika Banjaluke za pravna pitanja Vedrana Prole.

Ipak, u Notarskoj komori tvrde da o tome informacija za sada nemaju. 

"Trenutno nekih aktivnosti kao predsjednik Notarske komore vezano za tu temu, odnosno tu problematiku, nemam, u Notarskoj komori kao instituciji takođe nemamo nikakvih informacija za bilo kakve aktivnosti“, kažu iz Notarske komore. 

Nije ovo prvi put da institucije nisu obaviještene o aktivnostima banjalučkog gradonačelnika. Da li je ovo zemljište očevina ili djedovina, ni to javnosti nije poznato, ali jeste da bez odluke Skupštine grada nije moglo biti raspolaganja nepokretnom imovinom. A te odluke nije bilo. 

Pratite nas i putem Vibera