Žrtvovao mir za nezavisnu BiH

Alija Izetbegović nepresuđeni ratni zločinac

  • Izvor: ATV
  • 17.10.2024. 19:10

OHR "čupa" Kristijana Šmita. Saopštenjem su pokušali da razjasne njegovu izjavu za jednu federalnu televiziju u kojoj je rekao da ni Ratko Mladić ni Alija Izetbegović ne treba da se pominju u udžbenicima u BiH.

Naljutili su se Bošnjaci, tvrdeći da je Šmit izjednačio Mladića i Aliju. Iz OHR tvrde da nije. Što se njih tiče, Mladić je zločinac, Izetbegović mirotvorac. A sve što Alija Izetbegović ima sa mirom je činjenica da ga je bio spreman žrtvovati zarad nezavisne BiH, i to javno i rekao. 

"Alija Izetbegović je nepresuđeni ratni zločinac i to je evidentno. I tužilac Haškog tribunala, u to vrijeme Karla del Ponte, rekla je da ga je smrt spriječila da izađe na sud, oni u FBiH naravno to žele da potisnu", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Župljanin: Alija Izetbegović je glavni krivac za stradanje Srba

Župljanin: Alija Izetbegović je glavni krivac za stradanje Srba

Mirotvorac po kriterijumima OHR-a. Tako njihovo veličanje Izetbegovića komentariše Željka Cvijanović. 

"Nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija." - miroljubivi citat iz miroljubive Islamske deklaracije koju je napisao, da parafraziram OHR, čuveni mirotvorac i spasitelj ljudskih života Alija Izetbegović. Isti taj Izetbegović je rekao da će žrtvovati mir za suverenu BiH, što je nedugo zatim i uradio, na žalost i na štetu svih naroda u BiH", rekla je Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

A džaba je OHR i krečio. Bošnjaci i dalje traže smjenu Šmita. To je čovjek koji nema nikakav legitimitet da se petlja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj boravi isključivo turistički, posebno ne u obrazovanje, kažu u Srpskoj. Njeno rukovodstvo to govori odavno, a Bošnjacima se sve, kaže predsjednik Vlade, vraća kao bumerang.

Nosović: Alija Izetbegović asocira na najmonstruoznije zločine nad Srbima

Nosović: Alija Izetbegović asocira na najmonstruoznije zločine nad Srbima

"Nisu htjeli da poslušaju Republiku Srpsku, mi sve što smo govorili bilo je u interesu svih koji žive u BiH. Ja sam znao da će doći dan kada Bošnjaci neće aplaudirati Kristijanu Šmitu", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

A Šmit je tu gdje jeste i radi s razlogom. Zato što oni koje je predvodio Alija Izetbegović danas ne poštuju Dejtonski mirovni sporazum. 

"Nesporno je da je Alija Izetbegović bio ključna ličnost za postizanje mira ali zato što je započeo rat, pa smo morali da ga pobijedimo i savladamo njegove monstruozne ciljeve za formiranje Islamske države BiH da bismo postigli mir", rekao je Ognjen Tadić, pravnik.

I tu ideologiju muslimani u BiH i danas zagovaraju i sprovode. Najviše oni koji bi trebalo da predstavljaju sve narode u BiH.

Pratite nas i putem Vibera