Ministar finansija i trezora

Amidžić: Usvojena odluka o raspodjeli viška sredstava RAK-a, u funkciji 75 miliona KM

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 20:12

Ono što bih volio da primjetite kada je u pitanju današnja sjednica Savjeta ministara jeste da postoje dva vrlo bitna dokumenta koja su usvojena. Jedan se odnosi na usvajanje budžeta za 2024. godinu, a drugi dokument se odnosi na podjelu viška sredstava kada je u pitanju Regulatorna agencija za komunikaciju, rekao je ovo nakon sjednice Savjeta ministara, Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora.

- U proteklom periodu ste bili svjedoci da sam više puta govorio da ima nekih 600 miliona KM neiskorišćenih, što je višestruko veći iznos u odnosu na grant koji možemo da dobijemo kada je u pitanju plan rasta naših sredstava, po osnovu kojih nemamo nikakvih obaveza i koje stoje neutrošene, a koje jede inflacija, a s druge strane se zadužujemo i plaćamo kamatne stope - rekao je Amidžić, te dodao:

- Na današnjoj sjednici, ako izuzmemo Upravu za indirektno oporezivanje, akcize i ako izuzmemo Еlektroprenos, gotovo 75 miliona maraka, kada govorimo o sredstvima vezano za RAK, kroz četiri vezane odluke smo stavili u funkciju - istakao je Amidžić.

Pratite nas i putem Vibera