Marko Milisav

"Bećirović opsjednut Miloradom Dodikom"

  • Izvor: SRNA
  • 09.07.2024. 08:55

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Marko Milisav izjavio je Srni da je bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović očigledno opsjednut Miloradom Dodikom, koji je uvijek glavni lik u svim njegovim razgovorima sa stranim diplomatama.

"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očigledno je postao opsesija ili, vjerovatnije, noćna mora Denisa Bećirovića, jer ne prođe nijedan sastanak sa različitim predstavnicima stranih država ili međunarodnih organizacija da Bećirović ne krene sa tužakanjem i kukanjem na tobožnje antiustavno i antidejtonsko djelovanje predsjednika Dodika", istakao je Milisav.

On je naglasio da je tako bilo i na jučerašnjem sastanku sa članovima Političkog i bezbjednosnog odbora ЕU gdje su se mogle čuti Bećirovićave izjave da je, kako je naveo, predsjednik Srpske glavni čovjek predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina na Zapadnom Balkanu, kreator srpskog svijeta i velike Srbije, te faktor destabilizacije Еvrope.

Crnogorski reprezentativac izvrijeđao Đokovića i njegovu porodicu

Crnogorski reprezentativac izvrijeđao Đokovića i njegovu porodicu

Očigledna je namjera bošnjačkog člana Predsjedništva, ukazao je Milisav, da izazove nove reakcije i intervencije takozvane međunarodne zajednice, ali na njegovu žalost ta vrsta retorike, osim u par izuzetaka, ne nailazi na odgovor kakvom se nadao.

"Na žalost gospodina Bećirovića, takve ocjene nailaze na mlake reakcije stranih diplomata koji su svjesni realne situacije na terenu koja je stabilna i bez mogućnosti ikakvih sukoba, osim naravno u političkoj areni što nije samo naš stav, već i ocjena relevantnih aktera kao što je Еufor misija Altea", izjavio je Milisav za Srnu komentarišući jučerašnji sastanak sa članovima Političkog i bezbjednosnog odbora ЕU.

On je rekao da su poruke i zaključci sa tog sastanka išle u pravcu politika koje kontinuirano zastupa Republika Srpska, a to je da je odgovornost za evropski put i reforme prevashodno na domaćim akterima.

Našao torbu s hrpom para: Pozvao vlasnika, a odgovor ga šokirao

Našao torbu s hrpom para: Pozvao vlasnika, a odgovor ga šokirao

"Bez Republike Srpske nema ni BiH u ЕU, i što prije bošnjački političari shvate tu činjenicu prije ćemo se moći posvetiti konkretnim politikama i projektima", zaključio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Marko Milisav.

Pratite nas i putem Vibera