Odgovor na elementarne nepogode

BHANSA reaktivirala rad Centra za upravljanje kriznim situacijama

  • Izvor: ATV
  • 05.10.2024. 14:00

U odgovoru na snažne elementarne nepogode koje su u noći s 3. na 4. oktobar pogodile različite dijelove Bosne i Hercegovine, prouzrokujući tragične gubitke života, veliku materijalnu štetu te prekide u putnim i telekomunikacijskim vezama, BHANSA je reaktivirala rad svog Centra za upravljanje kriznim situacijama.

Kolektiv BHANSA-e upućuje izraze najdubljeg saučešća porodicama stradalih i unesrećenih, uz iskrene želje da se nestale osobe što prije pronađu. 

Na sastanku Centra provedena je temeljna procjena uticaja nepogode na rad i funkcionisanje BHANSA-e. S obzirom na to da BHANSA zapošljava osoblje iz cijele BiH, uključujući i najteže pogođena područja, posebna pažnja posvećena je procjeni mogućih posljedica na pružanje usluga u vazdušnom prevozu, kao i na cjelokupno operativno funkcionisanje Agencije.

Nema stradalih ili povrijeđenih zaposlenika. Sve lokacije, objekti i oprema su u funkciji, a BHANSA sigurno i kontinuirano pruža svoje usluge vazdušnim prevoznicima koji prelijeću vazdušni prostor BiH ili koriste usluge međunarodnih vazdušnih luka u BiH. Takođe, Agencija osigurava usluge kontrole vazdušnog prometa za vazdušne jedinice koje učestvuju u akcijama spašavanja i pomoći stanovništvu pogođenih područja. 

Rad Centra za upravljanje kriznim situacijama nastaviće se do daljnjeg kako bi se osigurala potpuna koordinacija i podrška u ovim izazovnim trenucima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.