Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović-Еdštadler: Austrija važan ekonomski i trgovinski partner Republike Srpske

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 18:10

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Salcburgu sa saveznom ministarkom za Еvropsku Uniju i ustavna pitanja Austrije Karolinom Еdštadler.

Na sastanku je bilo riječi o procesu evropskih integracija, aktivnostima koje sprovode različiti nivoi vlasti u BiH, kao i reformama neophodnim za dalji napredak. 

Razgovarano je i o jačanju saradnje dvije strane, te istaknuto da je Austrija važan ekonomski i trgovinski partner Republike Srpske i BiH, o čemu svjedoče brojne austrijske firme koje uspješno posluju u oba entiteta. 

Srpski član Predsjedništva se ovom prilikom zahvalila ministarki Еdštadler na ličnom zalaganju, kao i dosljednoj podršci Austrije evropskom putu svih zemalja Zapadnog Balkana. 

Cvijanović je istakla da su institucije Republike Srpske posvećene evropskom putu, uz poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti. 

Tokom sastanka, srpski član Predsjedništva upoznala je sagovornicu o aktuelnim političkim temama u BiH. Naglasila je važnost intenziviranja dijaloga domaćih predstavnika u kontekstu stabilizacije političkih prilika, kao i daljeg napretka na putu ka ЕU.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.