"Srpska izvršava sve svoje obaveze"

Dodik o žrijebu: SNSD odbacuje proceduru, tužbe protiv članova CIK-a

  • Izvor: ATV
  • 05.07.2024. 15:01

Kada je riječ o odluci CIK-a o petom srpskom delegatu u Domu naroda PS BiH, SNSD odbacuje čitavu proceduru izbora i to je blamaža, rekao je predsjednik Srpske i lider SNSD-a.

Dodik je najavio i tužbe protiv članova CIK-a.

"Primarno, izbor vrši samo parlament. To što su oni napravili je apsolutno neprihvatljivo. Od početka su ušli u ovo jer su znali i mi smo to znali, da se izabere kandidat iz opozicije. Da se radi o mešetarenju govori i činjenica da je i FBiH bilo devet slučajeva kada se nešto biralo nešto putem tih kuglica. Na jednoj strani su bili kandidati SDA, a na drugoj kandidati Trojke, i svih devet je dobio SDA. Toliko o objektivnosti. To urušava povjerenje u izborni sistem. Iskoristićemo sva pravna sredstva, spremni smo da idemo i do Strazbura što narod. Iskoristićemo sva sredstava i ustaćemo sa pojedinačnim tužbama protiv svih članova CIK-a", istakao je Dodik i dodao:

"Koristićemo i sva politička sredstva. Ovaj kojeg su "izvukli iz naftalina", neće nikad položiti zakletvu, vidjeli ste listić, zakon je jasan i ovom je neko htio da smanji snagu SNSD-a, a mi ćemo biti još jači", rekao je Dodik.


Pratite nas i putem Vibera