Borjana Krišto

Hitna sjednica Savjeta ministara o pomoći ugroženima u poplavama

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 13:09

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto pozvala je članove Savjeta ministara na pripremu hitne vanredne sjednice radi slanja pomoći žrtvama poplava i sanacije posljedica.

U saopštenju se navodi da će Savjet ministara aktivirati sve dostupne mehanizme, uključujući i ЕU operativni centar, te da je Krišto pozvala zemlje ЕU i regiona da pruže hitnu pomoć BiH.

Pogledajte mapu poplavljenih područja u BiH

Pogledajte mapu poplavljenih područja u BiH

Prema informacijama koje dolaze od nadležnih tijela sa svih nivoa vlasti najgore je pogođena Jablanica, koja je saobraćajno odsječena, uz dijelove Konjica, kao i prostora srednje Bosne, gdje su Kiseljak, Kreševo i Fojnica najviše pogođeni.

Krišto je uputila iskreno saučešće porodicama i rodbini stradalih, te istakla da će stići pomoć Savjeta ministara onima koji su direktno materijalno pogođeni ili na bilo koji način i dalje ugroženi.

Kakvo vrijeme donosi vikend

Kakvo vrijeme donosi vikend

Ona je je zahvalila premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i hrvatskoj Vladi, koji su već jutros ponudili pomoć.

Krišto je zahvalila i specijalnom predstavniku ЕU Luiđiju Soreki, koji je takođe stavio na raspolaganje kapacitete Kancelarije ЕU u Sarajevu kako bi se krizna situacija, što prije dovela u normalne okvire, kao i drugim institucijama ЕU i međunarodnim prijateljima koji su izrazili želju da pomognu.

Pratite nas i putem Vibera