Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Kojić: Komisija za nadzor da se izjasni o nezakonitostima u radu OBA

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2024. 14:05

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milorad Kojić rekao je da bi bilo dobro da se kroz parlamentarnu komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH utvrdi i javno kaže kako su u toj agenciji pripremane nezakonite radnje, odnosno atentat na predsjednike Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića.

Kojić je izjavio Srni da je cjelokupnoj javnosti jasno da je OBA podređena isključivo bošnjačkoj političkoj strukturi u Sarajevu i sprovođenju njihovih interesa i ciljeva.

On je istakao da je i kroz sudski proces koji se u Sudu BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vidljivo da je interes bošnjačkih političkih lidera sklanjanje Dodika sa političke scene.

"Očigledno je to bio osmišljen plan koji je podrazumijevao ne samo sklanjanje sa političke scene, već i ono najgore, likvidaciju dva srpska predsjednika", naglasio je Kojić.

Nešić: Možda treba razmotriti formiranje nove obavještajne agencije

Nešić: Možda treba razmotriti formiranje nove obavještajne agencije

Kojić smatra da je bitno da se novo rukovodstvo Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH izjasni o tome.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa sa onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka.

"Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica (Osman Mehmedagić) napravi operativni plan likvidacije mene, Vučića i drugih ljudi koji smetaju bošnjačkim interesima", rekao je Dodik. 

Pratite nas i putem Vibera