Povampirili se u FBiH

Komšiću i Helezu se od pitomaca Vojne akademije pričinjavaju agresori

  • Izvor: ATV
  • 07.07.2024. 19:48

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je jako, stabilno i nastaviće se sa ulaganjima jer pripadnici MUP-a prvi su na braniku kada je u pitanju bezbjednost građana, ali i Republike Srpske, poručeno je danas nakon sastanka rukovodstva Srpske sa čelnicima MUP-a.

"MUP Srpske uspješno ispunjava svoju zadaću, ustavnu zadaću, prije svega je to zadatak zaštita ustavnog poretka Republike Srpske, a naravno unutar toga je ukupna bezbjednost građana, života svih u Republici Srpskoj. Ne bismo imali ovakvo respektno ministarstvo, moderno Ministarstvo unutrašnjih poslova da prije svega naše političko rukovodstvo nije snažno“, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

A onda je stigla vijest da su se u Federaciji povampirili zbog prolaska pitomaca kroz Prijedor. Traže istragu, nadaju se kaznama, pitaju "gdje je zajednička odluka Predsjedništva", a upravo su Zukan Helez i Željko Komšić ti koji za svoje političke poteze nemaju saglasnosti - poruka je predsjednika Republike Srpske. 

Policija Srpske je najorganizovanija policijska struktura u BiH, kaže Dodik, i ističe da im ne preporučuje bilo šta da preduzimaju prema Srpskoj. Srpska je spremna za politički dijalog sa BiH, ali i da brani svoju bezbjednost. Gdje je odluka Predsjedništva kada su američki vojni avioni prelijetali BiH, pita Dodik.

"Obični pitomci koji su došli, koji pripadaju ovdje, ili imaju rodbinu ili su ovdje povezani. U čemu je tu problem? Sad se sjetili Predsjedništva, sad im je važna odluka, a kada ode Bećirović po svijetu i laje po Republici Srpskoj tada nema Predsjedništva? Smradovi jedni, dođete u pozicije da nas sad pitate gdje je odluka Predsjedništva, a niste se sjetili ranije, vi ste srušili BiH. Šta očekujete da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili? To nećemo da poštujemo, nećete ni vi“, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Neupućeni pojedinci samo dižu tenzije u BiH, Ambasada Srbije ispoštovala je sve zakonske procedure i nijednim svojim potezom nije urušila suverenitet i teritorijalni integritet BiH. U defileu su učestvovali kadeti vojne policije i akademije, a ne vojnici. 

"Na osnovu potpisanog sporazuma između Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije. Republika Srbija je ozbiljna država, i ispoštovala je sve neophodne zakonske procedure. U ovakvim situacijama kada kadeti u uniformama, ali bez naoružanja ulaze na teritoriju BiH neophodno je obavijestiti Ministarstvo inostranih poslova što je Republika Srbija i uradila preko svoje Ambasade u Sarajevu“, rekao je zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

"Apsurdno je da istim onima koji raspiruju nacionalnu netrpeljivost uz video sa bespilotnim letjelicama i porukama "Najbolji način za razdruživanje, a pri tom domaće" sada smetaju kadeti u srpskim uniformama. Koja vojska bi trebalo da se pojavi na parastosima i komemoracijama na Kozari u Bratuncu? Nacistička? Mudžahedinska? Koja ako ne Srpska? Iz Srbije ili Republike Srpske manje je važno. Znamo ko su žrtve a ko zločinci“, poruka je predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića. 

Pratite nas i putem Vibera