Sarajevo

Košarac: Proces protiv Dodika - izraz potrebe međunarodne zajednice da modelira rješenja

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 13:07

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da skoro godinu dana traje nepravedno montirano procesuiranje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao izraz potrebe dijela međunarodne zajednice da modelira politička rješenja u BiH.

"A, brana takvom modeliranju je legitimna i ustavna pozicija i politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", rekao je Košarac Srni.

Košarac je istakao da je proces protiv predsjednika Republike Srpske pokazao da je Srpska autonomna i ustavna, da Dodik na ustavan način vodi politiku, te štiti Ustav i ustavnu poziciju Srpske, njene institucije i način odlučivanja.

"Mi smo odlučni u odbrani Republike Srpske, a to da stotine građana dolaze ovde da podrže predsjednika Dodika govori o tome da je narod uz njega, da je njegovu politiku prepoznao kao politiku očuvanja Republike Srpske i njenih institucija, odlučivanja i važnosti Republike Srpske", rekao je Košarac ispred zagrade Suda BiH.

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je da nelegitiman stranac dođe i nameće zakon u zemlji, kako bi legitimno izabranih predstavnici naroda i institucija trebali poštovati takve propise.

Košarac je ukazao da neki u Sarajevu, ali, nažalost, i u Republici Srpskoj aplaudiraju ovom suđenju, ne shvatajući da je to njihov poraz zbog toga što Sud i Tužilaštvo BiH ne samo što vode namješten politički proces, već pokušavaju da verifikuju odluke nelegitimnih stranaca koji žele da budu važniji od Ustava, zakona i domaćih političara.

"Oni koji aplaudiraju tome su već prihvatili da ih stranci `mogu povući svaki put za uši`, ali Republiku Srpsku i njene institucije ne mogu zahvaljujući odgovornoj nacionalnoj politici predsjednika Dodika", naglasio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.