Delegat u Domu naroda

Kovačević: Kako je moguće da oni ne razumiju da Srpska više nikada neće dozvoliti da je bude manje?

  • 15.10.2024. 09:29

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević upitao je kako je moguće da je svaki spoljnji zahtjev prema BiH, još od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, uvijek bio usmjeren ka centralizaciji BiH?

Kovačević je upitao kako je moguće da je svaki potez i svaka odluka visokih predstavnika uvijek podrazumijevala centralizaciju BiH?

"Kako je moguće da je uloga stranaca u Ustavnom sudu BiH bila uvijek presudna za donošenje odluka koje centralizuju BiH? Kako je moguće da nijedna reforma u BiH nikad nije bila usmjerena na bolji život ljudi, već uvijek i isključivo na centralizaciju BiH", upitao je Kovačević.

Kako je moguće, pita Kovačević, da, iako u Еvropskoj uniji postoje decentralizovanije zemlje od BiH, Еvropska unija za napredak BiH na evropskom putu uvijek traži centralizaciju BiH?

"Sve ovo je nama već odavno poznato i jasno. Samo jedno ne razumijemo. Kako je moguće da oni ne razumiju da Republika Srpska više nikada neće dozvoliti da je bude manje?! Živjela Republika Srpska", napisao je Kovačević na mreži "Iks".

Pratite nas i putem Vibera