Delegat Kluba Srba

Kovačević: PDP se nada delegatu uz pomoć Marfija, ali pobijediće Republika Srpska

  • Izvor: Agencije
  • 26.06.2024. 15:13

Delegat Kluba Srba iz SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da se odlukom o žrijebanju za petog delegata u ovom Domu ruši volja naroda i pokušava oslabiti Republika Srpska, te dodao da na to računa PDP i ambasador SAD-a u BiH Majkl Marfi koji im daje podršku.

"Republiku Srpsku nećete srušiti. Pobijediće Srpska“, rekao je Kovačević.

Kovačević ukazuje i na to da se po izjavama zvaničnika PDP-a može zaključiti da oni već znaju ishod i da računaju na petog delegata iz reda srpskog naroda, što smatra veoma opasnim, jer je riječ o kršenju pravila, prava i pravde.

"To je nevjerovatno, to ne postoji nigdje u svijetu. Sud o istom slučaju odlučuje tri puta, dva puta donosi istu odluku a treći put donosi presudu po nalogu Majkla Marfija. Unazad dva mjeseca imamo njih iz PDP-a koji se nude i govore kako će sve biti drugačije kada oni dobiju taj mandat. Imamo i bošnjačke predstavnike koji kažu kako će doći do promjene“, istakao je Kovačević.

Kovačević ističe da je sada jasno na koga računa PDP u Sarajevu, istakavši da oni smatraju da u BiH ne postoji nijedan problem osim Republike Srpske, predsjednika Milorada Dodika i SNSD-a.

Kada je riječ o promjenama koje najavljuje PDP, Kovačević kaže da se njihove promjene mogu ogledati u prihvatanju Kristijana Šmita, koji ovdje boravi s jednim ciljem, a to je unižavanje Srba i nestanak Republike Srpske.

"Može se mijenjati i to da Republika Srpska ostane bez imovine i prava koja su predviđena Dejtonom. Oni iz PDP-a i SDS-a će da prihvate i pristanu na sve ono što im kaže nalogodavac Majkl Marfi“, rekao je Kovačević.

Pratite nas i putem Vibera